Cu siguranta, lucrul de acasa pentru fiecare dintre noi reprezinta o provocare. Daca in trecut probabil majoritatea dintre noi petreceam o vinere/ luna si lucram de la domiciliu, contextul situatiei actuale ne provoaca si mai mult. Ritmul raspandirii virusului COVID-19 a crescut semnificativ si a general o pandemie la nivel global.

Daca in trecut era permis sa lucram de acasa o perioada pentru ca alte sarcini necesitau prezenta noastra la birou, in prezent se pare ca suntem fortati sa o facem. Reprezentantii oficiali ai tarii recomanda cetatenilor sa ia aminte ca, niciuna dintre autoritati nu isi doreste sa aplice masuri drastice, insa ele deservesc binelui tuturor. Daca vreodata am avut neincrederi de constiinta, ei bine toate autoritatile nu lucreaza impotriva noastra, ci pentru noi! Compania APT va incurajeaza sa ramaneti acasa si sa salvati o viata!

Acum, fie ca ne place sau nu, fie ca suntem mai obisnuiti sa lucram in aceasta maniera sau nu am facut-o niciodata, trebuie sa ne adaptam! De-a lungul timpului marile descoperiri ale umanitatii au prosperat, chiar atunci cand imprejurarile aduse printr-o situatie de criza, ne-a fortat sa ne adaptam si sa devenim o varianta mai buna (sau mai adaptata ca specie daca privim lucrurile dintr-o perspectiva evolutionista a lui C.Darwin).

Este adevarat ca am fost luati prin surprindere si nu toti dintre noi avem la domiciliu un birou personal, compartimentat, foarte confortabil din care sa lucram. Cei care au aceste facilitati, nu au toata logistica necesara pentru a printa documente, pentru a le scana sau sa aiba acces la toate fisierele de lucru securizate de la birou. Este in regula, nu esti singurul(a) care se afla in aceasta situatie!

Probabil ca, mai mare decat provocarea de a ne vindeca de COVID-19, este incercarea noastra de a trai noi cu noi insine (cu dificultatile de a trai la comun, foarte aproape de familie, iubit/iubita si faptul ca simtim ca, nu mai avem spatiu sa respiram in propria casa. Am fost obisnuiti sa avem mai mult spatiu fizic intre noi, iar acum toate supararile noastre sunt puse aproape 24 de ore laolalta, iar ‘’simptomele’’ se acutizeaza.

Aceste suparari se pare ca nu mai au spatiu sa fie mai dispersate. Spatiile in afara locuintei in care ieseam pentru a ne recrea (cafenele, baruri, restaurante) au fost inchise, tabieturile nostre se ciocnesc, iar toate evenimentele se intampla intr-un timp foarte scurt. Oare cum vor functiona armonios toate aceste lucruri impreuna? Psihologii ne spun ca, ’’tot ce era odata acoperit sub pres poate iesi la suprafata in timpul unei crize’’. Acesta este unul dintre efectele pe care o criza pandemica le genereaza. De aceea, este mai greu sa invatam un nou mod de a trai si a lucra la domiciliu, dar angajatorii isi doresc sa putem fi la fel de productivi si neperturbati ca la birou. Este oare posibil?

Alatura-te si tu comunitatii #deacasa

Descopera resurse pentru cei care lucreaza de acasa

ALATURA-TE COMUNITATII #DEACASA