Ti-ai pierdut locul de munca? Ai fost in somaj tehnic si nu crezi ca angajatorul tau te va mai putea sustine in continuare? Iti este teama ca nu mai ai stabilitatea locului de munca si nu stii incotro sa te indrepti?

APT este alaturi de tine! Specialistii nostri in resurse umane, coach sau consilieri de cariera te sprijina in aceasta perioada in care incertitudinea provoaca dezechilibre.

Contextul situatiei actuale

Desi masurile guvernului au incercat sa incurajeze si sa stimuleze angajatorii sa isi pastreze angajatii, multe industrii au fost foarte afectate din punct de vedere economic, iar firmele nu isi mai pot permite sa pastreze toti salariatii. Incasarile au scazut, economia a stagnat, iar cheltuielile au continuat in ceea ce priveste plata salariilor fata de angajati.

Unii angajatori au facut restructurari si au inchis anumite posturi sau au trebuit sa isi opreasca activitatea in totalitate. Sute de mii de romani sunt in aceasta situatie. Printr-un comunicat, Digi24 a anuntat in 11.05.2020 ca in prezent sunt peste 1 milion de Romani care intampina dificultati la locul lor de munca si nu sunt siguri ce se va intampla cu viitorulul jobului lor. Peste 40 de mii de companii incearca sa gaseasca strategii de a trece peste aceasta perioada si a supravietui din punct de vedere economic.

Exista si alti factori pe care ar trebui sa ii luam in calcul. Piata din Romania nu doar ca a avut anterior multi absolventi care nu isi gaseau un loc de munca in domeniu, dar acum se confrunta cu mai multe provocari.

Exista dezechilibrele de natura enonomica pe care economistii incearca sa le anticipeze si ne confruntam cu o forta de munca care nu isi mai gaseste usor un angajator care sa i se potriveasca „manusa”. Unii analisti se gandesc chiar daca nu, „criza locurilor de munca” provocate de corona virus va accentua o competitie si mai mare intre candidati.

Astfel, nu doar pentru ca numarul candidatilor per post ar fi crescut, dar si pentru ca, in contextul economic actual, exista mai putine locuri de munca. De exemplu, intr-un studiu al echipe de la E-jobs, acestia au inregistrat deja o scadere a numarului de anunturi privind noile locuri de locuri de munca postate de catre angajatori, inca de la sfarsitul lunii martie a anului 2020. Mai mult decat atat, nu se poate anticipa ce vor hotari romanii care au venit de peste hotare, daca vor decide sa ramana in tara pentru a lucra sau se vor intoarce in strainatate?

Ii putem ajuta? Cu siguranta!
In prezent, s-a creat si un site – datafara.ro, unde angajatii care si-au pierdut locul de munca in perioada pandemiei pot sa se inregistreze, iar angajatorii care doresc sa ii sustina, vor cauta candidati de pe lista declarata pe acest site, platforma care se integreaza cu profilul candidatului pe care il are creat pe site-ul Linkedin.

Ce pot face candidatii?

Recomandam candidatilor, indiferent de nivelul carierei la care acestia se afla, sa apeleze cu incredere la serviciile unui coach/ consilier de cariera si sa isi reasigure sansele pentru a ajunge din nou la confort si stabilitate financiara!

Cu siguranta ca, din cauza competitiei dintre candidati pe piata fortei de munca, un specialist te-ar putea ajuta! Cum? Printr-o multime de lucruri: de la felul in care ai putea sa iti valorifici oportunitatile de angajare, pana la lucruri concrete precum pregatirea pentru interviu, revizuirea intregii tale candidaturi cu care vei aplica catre angajator! Alege sa iti maresti sanselor de angare, ajungand in final in fruntea celorlalti!

Ti-ai pierdut recent locul de munca si nu stii ce sa faci mai departe?

Specialistii APT te ajuta sa iesi din impas in cadrul sedintelor de consiliere in cariera.

AFLA MAI MULTE DETALII